CONFEDERAŢIA NAŢIONALĂ A SINDICATELOR DIN MOLDOVA

Tineri din mai multe regiuni ale țării au fost familiarizați cu conceptul muncii decente

06.10.2016

Bez-imeni-12

În ajunul Zilei Mondiale a Muncii Decente, marcată anual în întreaga lume la 7 octombrie, un grup de tineri de la mai multe colegii din țară au fost familiarizați în cadrul unui seminar de instruire cu conceptul muncii decente și cu rolul sindicatelor în acest proces.

Astfel, la seminarul de formare cu genericul „Organizator sindical-agent al acțiunii”, desfășurat de Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia”, în parteneriat cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, au participat tineri din Chișinău, Bălți, Ungheni, Rîșcani, Orhei și Cahul.

Scopul seminarului a fost de a informa tinerii despre oportunitățile oferite de sindicate, precum și formarea competențelor de organizare a tinerilor pe piața muncii.

Liliana Posțan, formator sindical, moderatoarea seminarului, a menționat că prin intermediul acestei activități se urmărește de a scoate în evidență valoarea asocierii sindicale în economia de piață, precum și informare eficientă a tinerilor despre activitatea mișcării sindicale.

Participanții au mai discutat despre importanța conceptului de muncă decentă și au aflat cum organizațiile sindicale le pot proteja drepturile și interesele atunci când se vor angaja în câmpul muncii.

Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului „Acces la Muncă Decentă pentru TINEri” și este implementat de Asociația Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia”, în parteneriat cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și al Fundației CNV Internationaal din Olanda.

Departamentul mass-media și relații internaționale






Dacă aveţi propuneri, recomandări sau doleanţe ce se referă la activitatea portalului, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon (022) 266 590 sau sa ne expediați un mesaj la adresa de e-mail: press@cnsm.md

Copyright © Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova